Medzinárodný súbor
Našeindrediencie
V spoločnosti Müller používame iba vybrané ingrediencie ... Už o tom viete? Tak sa pozrime, ako dobre to poznáte! Vyskúšajte kvíz!
Naše ingrediencie - Müllerov kvíz
Lahodnékakao
Posvätná liečba
Už od 14. storočia Aztékovia považovali kakao za posvätnú plodinu na výrobu výdatného nápoja, alebo ako spôsob platby. Kakao sa v súčasnosti pestuje hlavne v Afrike a obsahuje celý rad cenných zložiek, ako sú bielkoviny, minerály a polyfenoly. Po zbere sú kakaové bôby fermentované a sušené, takto slúžia ako základ čokolády a iných pochúťok.
Dalšia ingredienciaNaše ingrediencie - Müllerov kvíz
Jemná vanilka
Odhaľte tajomstvo vanilky
A. VANILKA JE DRUH ORCHIDEY B. VANILKA JE NAJDRAHŠÍM KORENÍM NA SVETE C. VANILKA POCHÁDZA Z ÁZIE
Kráľovná korenia
Už Aztékovia využívali lichotivú vôňu vanilky na zmäkčenie horkosti kakaa. Vanilka, druh orchidey, pochádza pôvodne zo Strednej Ameriky a teraz sa pestuje hlavne na ostrovoch v Indickom oceáne. Po zbere sa vanilkové struky podrobujú komplexnému 4-týždňovému procesu, čo je jedným z dôvodov ich vysokej ceny: Vanilka je po šafráne druhým najdrahším korením na svete.
Dalšia ingredienciaNaše ingrediencie - Müllerov kvíz
CHRUMKAVÉORECHY
Kto lúska orechy ? Koľko orechov zje Nemec v priemere za jeden rok?
Tvrdá škrupina - chutné jadro
„Orechy zvyčajne zrýchľujú srdce veveričky: V priemere sa dopraví 3,7 kg chutných jadier ročne na osobu - najväčšia časť, samozrejme na Vianoce.
Dalšia ingredienciaNaše ingrediencie - Müllerov kvíz
Jemnákrupica
Z čoho je krupica?
A. Z JEMNÉHO ZRNOVÉHO OBILIA B. Z JEMNE MLETÝCH CEREÁLIÍ C. ZO ZMESI RÔZNÝCH OBILNÍN
Najlepšia obilnina
Krupica sa pripravuje podobne ako múka - mlyn je nastavený na drvenie zrna veľmi jemne. Okrem pšeničnej krupice, je krupica vyrobená z ovsa, jačmeňa, prosa alebo pohánky. Pre náš puding Müller s čerešňovou príchuťou používame najkvalitnejšiu kukuričnú krupicu a pre naše ďalšie pudingy krupicu z tvrdej pšenice.
Dalšia ingredienciaNaše ingrediencie - Müllerov kvíz
Výraznáryža
Ktorý typ ryže je ideálny na ryžový puding?
Energetické zrno
Pre Müller Riso sa väčšinou používa okrúhla ryža odrody Balila - tradičná originálna odroda. Je ideálna na prípravu mliečnej ryže, pretože počas varenia absorbuje veľké množstvo tekutiny. Najvhodnejšia pre chutný a kvalitný ryžový puding.
Dalšia ingredienciaNaše ingrediencie - Müllerov kvíz
CHRUMKAVÉCEREÁLIE
Ktorý Boh dal meno obilninám?
Božské chrumkanie
Pomenované Ceres - bohyňou poľnohospodárstva a úrody. Na jej počesť Rimania oslávili sviatok, ktorý sa považuje za predchodcu dnešného žatevného festivalu. Termín obilniny sa dnes bežne používa ako výraz pre obilné výrobky a obilniny. Obsahujú vitamíny a minerály, ako aj horčík, železo a vlákninu a majú priaznivý vplyv na hladinu cukru a cholesterolu v krvi.
Dalšia ingredienciaNaše ingrediencie - Müllerov kvíz
OVOCNÁROZMANITOSŤ
Koľko máme rôznych druhov ovocia ?
Jablko je všetkému na vine.
Jablko je príčinou vyhnania Adama a Evy z raja-no a tiež je zodpovedné za to, že poznáme viac ako 40 000 rôznych druhov ovocia na celom svete. Samotné jablko totiž obsahuje 20 000 variantov, a tak predstavuje polovicu z nich.
VÝSLEDOKGratulujem k lahodným bodom! Čo sa týka dobrej chuti, si profesionál!
Koniec koncov, máš bodov. Na príležitostné vychutnánie dosť lahodné!
Ver alebo nie, dosiahlol si body. Nie je to najlepší výsledok chuti. Skúste znova!